Θάλαμος καπνιστών επαγγελματικών χώρων

Ο θάλαμος καπνιστών κρατά μακριά από τους επαγγελματικούς χώρους τον καπνό από τα τσιγάρα και εμποδίζει τη διαφυγή του από αυτόν. Επιπλέον η ισχυρή αναρρόφηση που δημιουργεί αναγκάζει τον καπνό να περάσει ολοκληρωτικά μέσα από τα ειδικά φίλτρα συγκράτησης του καπνού. Το 99,995 % του καθαρισμένου πλέον αέρα διοχετεύεται και πάλι μέσα στο δωμάτιο, χωρίς να χαθεί καθόλου θερμότητα ή ψύξη και έχοντας αποφευχθεί ανεπιθύμητα ρεύματα αέρος. Κατά αυτόν τον τρόπο καπνίζοντες και μη καπνίζοντες μπορούν να συνυπάρχουν μέσα στον ίδιο χώρο χωρίς να υπάρχει η ενόχληση του καπνού. Επιπλέον ελαχιστοποιεί την ύπαρξη βλαβερών αιωρούμενων σωματιδίων που μπορεί να υπάρχουν στο περιβάλλοντα χώρο, ανάλογα με τη ρύθμιση του συστήματος διήθησης.

kapn2Πως λειτουργεί το Smokepoint

Το Smokepoint μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε χώρο και το μόνο το οποίο χρειάζεται είναι συνδεθεί με το ρεύμα. Αποτελείται από ένα θάλαμο που περιορίζει τον καπνό

Πως δημιουργήθηκε το Smokepoint

Η αρχή δημιουργίας του Smokepoint βασίστηκε στο σκεπτικό, εάν δεν υπάρχει καπνός δεν υπάρχει πρόβλημα. Το Smokepoint μειώνει το χρόνο απουσίας των εργαζομένων από τις θέσεις τους γιατί μπορεί να τοποθετηθεί πλησίον του χώρου εργασίας και έτσι ο καπνιστής δε χρειάζεται να φύγει από τη θέση του. Τα φίλτρα του αποτελούνται από ένα φίλτρο μεγάλων σωματιδίων, ένα προ-φίλτρο (F7), ένα HEPA φίλτρο (Η14), ένα φίλτρο με άνθρακα και τέλος ακόμα ένα φίλτρο μεγάλων σωματιδίων. Τα φίλτρα άνθρακα είναι γνωστά για την ικανότητα τους να απορροφούν αποτελεσματικά μεταξύ άλλων αέρια και διάφορες μυρωδιές, ενώ τα φίλτρα HEPA είναι γνωστά για την αποδοτική απομάκρυνση και συλλογή σωματιδίων συμπεριλαμβανόμενων και των βλαβερών σωματιδίων του καπνού του τσιγάρου. Ο συνδυασμός των φίλτρων αυτών αποδίδει βαθμό καθαρότητας του αέρα μέχρι και 99,9 %.

PLC-CONTROL: Η νεότερη τεχνολογία

Με τη βοήθεια του PLC-controls το Smokepoint μπορεί να ρυθμιστεί να προσαρμόζεται σε κάθε βαθμό ευαισθησίας για εξοικονόμηση ρεύματος. Για παράδειγμα, τα φώτα και η λειτουργία του θαλάμου μπορούν να ανοίγουν /κλείνουν σε οποιαδήποτε στιγμή εσείς επιθυμείτε.

Μικρή κατανάλωση ρεύματοςkapn3

Με τη χρήση ενός ανεμιστήρα μεγάλης διαμέτρου μαζί με τον πλήρως αυτοματοποιημένο κινητήρα, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται σημαντικά. Έτσι το Smokepoint καταναλώνει μόνο:

Λειτουργία Stand-alone: 5W, Standby: 25 W, 600m3/t: 83 W. Η λειτουργία Stand-alone είναι μία ρύθμιση η οποία επιτρέπει να ξεκινά η λειτουργία του σε χρονικά διαστήματα πέραν τον συνηθισμένων ωραρίων εργασίας. Ο φωτισμός κλείνει όταν ο θάλαμος είναι σε θέση stand-by, μετά το τέλος κανονικής λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος. Η λειτουργία με την ισχύ των 5 W είναι μόνιμη καθώς η αποδοτικότητα των φίλτρων διατηρείται με τον βέλτιστο τρόπο με μία σταθερά χαμηλή ροή αέρα. Ο ειδικός αισθητήρας είναι πάντα σε λειτουργία στην θέση Stand-alone προκειμένου τα φώτα και το μοτέρ να ανοίγουν αυτόματα κάθε φορά που κάποιος μπαίνει μέσα στο θάλαμο.

Σταθερά υψηλή απόδοση

Το μοτέρ έχει έναν αναβαθμισμένο μικροϋπολογιστή ο οποίος καταγράφει όλες τις κοντινές λειτουργίες και με τον τρόπο αυτόν ρυθμίζεται αυτόματα στις αντίστοιχες απαιτήσεις μας, από 100m/3h αέρα (στη λειτουργία stand-by) έως και τα 1200m/3h (μέγιστη λειτουργία). Επίσης ο ρυθμός ροής αέρα ρυθμίζεται αυτόματα ώστε να παραμένει σταθερός ακόμα και όταν τα φίλτρα αρχίζουν να επιβαρύνονται και να βουλώνουν, έτσι ώστε η απόδοση σε καθαρό αέρα να παραμένει σταθερή.

Διαχείριση της στάχτης

Το ενσωματωμένο σταχτοδοχείο που διαθέτει ο θάλαμος Smokepoint έχει χωρητικότητα για μέχρι 10.000 τσιγάρα. Για να αποφευχθεί η διασπορά της μυρωδιάς υπάρχει ενσωματωμένος ένας ειδικός μηχανισμός στην κορυφή του σταχτοδοχείου ο οποίος το σφραγίζει ερμητικά. Το φίλτρο HEPA αποτελεί ένα υψηλής απόδοσης φίλτρο σωματιδίων. Αφαιρεί το 99,995 % των αιωρούμενων σωματιδίων όπως για παράδειγμα αυτών του αμιάντου, κ.α.

 Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας αποτελείται από οργανικές ουσίες απολιθωμένου άνθρακα. Έχει μία τεράστια ειδική ενεργή επιφάνεια (έως 2000 m2/g) στην οποία οφείλεται η εξαιρετική του ικανότητα προσρόφησης διαφόρων βλαβερών οργανικών ουσιών και αερίων, από τον αέρα και τον καπνό. Χαρακτηριστικά μεγέθη σωματιδίων: Γύρη 20-80 microns, Άκαρι (mite allergen) 10-40 microns, Μύκητες 2-20 microns, Σωματίδια από κατοικίδια 1-10 microns, Αιωρούμενα σωματίδια πόλης < 10 microns, Ιοί <0,5 microns, Καπνός τσιγάρου 0,01-0,1 microns.

kapn1

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook