Φίλτρο νερού αντίστροφης όσμωσης Dometic

Το φίλτρο νερού αντίστροφης όσμωσης Dometic, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα καθαρισμού του νερού, άμεσης ροής. Προσφέρει πεντακάθαρο νερό, όπου, όποτε και για όσο το θελήσετε με το πάτημα ενός κουμπιού.

Προορίζεται είτε για οικιακή χρήση, είτε και σε μικρές επιχειρήσεις. Απομακρύνει, άλατα, βαρέα μέταλλα, εξασθενές χρώμιο, οργανικές προσμίξεις, χλώριο, λιπάσματα και κάθε είδους βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς.

DOMETICRo300Το φίλτρο Dometic ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου για δροσερό κρυστάλλινο νερό, απαλλαγμένο από κάθε είδους πρόσμιξη. Κατευθείαν από το δίκτυο στη βρύση, το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας, χωρίς αποθήκευση σε δεξαμενές και χρήση χημικών ουσιών, γιατί η χρήση του καθαρού νερού πρέπει να είναι κάτι εύκολο και φυσικό.

Διατίθενται και ειδικά συστήματα κατάλληλα για:

Μικροβιολογικά εργαστήρια - βιοχημικούς αναλυτές - νοσοκομεία, ιατρεία - εστιατόρια - καφέ - ενυδρεία και όπου αλλού χρειάζεται συνεχής παροχή κρυστάλλινου, ασφαλούς και καθαρού νερού.

Περιλαμβάνει βρύση ηλεκτρονικής ένδειξης καθαρού νερού.

 

Πλεονεκτήματα φίλτρου

Δεν απαιτεί ογκώδη δεξαμενή με στάσιμο νερό.   washing-hair

Παρέχει υψηλή ταχύτητα ροής καθαρού νερού. 
Έχει υψηλή απόδοση σε καθαρό νερό (~60%). 

Διαθέτει ενδείξεις για ασφαλή και εύκολο έλεγχο λειτουργίας. 

Εξασφαλίζει συνεχή έλεγχο της ποιότητας του νερού. 
Σύγχρονο σχέδιο μικρών διαστάσεων (compact). 
Προσαρμόζεται εύκολα κάτω από το νεροχύτη. 

Έχει μικρό κόστος συντήρησης - μεγάλη διάρκεια ζωής

Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του νερού, ακόμα και όταν το νερό φέρει βαρύ μολυσματικό φορτίο. Αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο καθαρισμού, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Διαθέσιμα μοντέλα:

Dometic RO300

Ιδανικό για οικιακή χρήση. Με τη χρήση Multi Line (έξτρα εξάρτημα), μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων. Παραγωγή: 2,5 lit./min

Dometic RO300C

Ιδανικό για σπίτια, μικρές επιχειρήσεις, καφετέριες, εστιατόρια, οδοντιατρεία και όπου απαιτείται καθαρό, ασφαλές νερό. Παραγωγή: 2,5 lit./min

Dometic Confidence RO400C

Η σειρά Confidence RO400C καλύπτει ανάγκες όσων αφορά ειδικές εφαρμογές, όπως σε βιοχημικούς αναλυτές για μεγάλες καταναλώσεις, και για ιδιαίτερα επιβαρυμένα νερά. Παραγωγή: 3,5 lit./min

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΙΛΤΡΟΥ DOMETIC [ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΣΜΩΣΗΣ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ]

Η όσμωση είναι το φαινόμενο κατά το οποίο δύο διαλύματα, όταν χωρίζονται από μία ημιπερατή μεμβράνη τότε το νερό θα περάσει και θα κινηθεί από το αραιότερο διάλυμα (πιο καθαρό) προς το πυκνότερο διάλυμα (βεβαρημένο), ώστε το τελευταίο να αραιωθεί τελικά και να γίνει και αυτό το ίδιο καθαρό.

Η διαδικασία αυτή είναι φυσικό φαινόμενο και με αυτόν τον τρόπο ανταλλάσσονται υγρά στα κύτταρα του οργανισμού μας, καθώς επίσης στα ζώα και στα φυτά.

Η όσμωση είναι υπεύθυνη για την ανύψωση του νερού από τις ρίζες στα φύλλα των δένδρων καθώς τα διαλύματα των κυττάρων των φύλλων είναι πιο πυκνά με αποτέλεσμα νερό να κινείται προς αυτά για να αραιωθούν (βλέπε σχήμα).

osm1

Στην αντίστροφη όσμωση το προς καθαρισμό νερό πιέζεται να περάσει μέσα από μία μεμβράνη η οποία επιτρέπει επιλεκτικά μόνο τα μόρια του νερού να περάσουν μέσα από αυτήν. Το εξερχόμενο νερό είναι ελεύθερο από κάθε είδους ακαθαρσίες, από σκουριές, άλατα, οργανικές ουσίες, λιπάσματα, παρασιτοκτόνα, μέχρι και κάθε είδους επικίνδυνους μικροοργανισμούς, βακτήρια και ιούς.

Οι παραπάνω προσμίξεις απορρίπτονται στην αποχέτευση μαζί με ένα ποσοστό νερού.

Οι κλασικές συσκευές αντίστροφης όσμωσης έχουν ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής καθαρού νερού (συνήθως ~ 140 λίτρα την ημέρα). Με αποτέλεσμα να απαιτείται η χρήση δοχείου συλλογής του καθαρού νερού.

Η απόδοση σε καθαρό νερό στις κλασσικές συσκευές αντίστροφης όσμωσης κυμαίνεται από 15 έως 40 %.

Μοναδική εξαίρεση στα παραπάνω μειονεκτήματα αποτελούν τα πρωτοποριακά συστήματα της DOMETIC-ELECTROLUX που δίνουν 2,5 - 4 λίτρα ανά λεπτό καθαρό νερό συνεχούς ροής, δεν απαιτείται δεξαμενισμός και η απόδοση σε καθαρό νερό κυμαίνεται από 60 έως 80 %! Για το λόγο αυτό τα φίλτρα Dometic παρουσιάζουν βέλτιστη απόδοση.

osm2

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook