Σημεία υπεροχής

Υγιεινή ατμόσφαιρα: Η υπέρυθρη θέρμανση βασίζεται στην εκπομπή θερμότητας, που είναι ίδια μ’ αυτήν που εκπέμπεται φυσικά από τον ήλιο και θερμαίνει τα κύτταρα των οργανισμών. Για το λόγο αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνει τη θεραπεία των κακώσεων, καίει τα λίπη του οργανισμού, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, προσφέρει καλύτερο και «ελαφρύτερο» ύπνο και ευεξία με το ξύπνημα, έχει βελτιωτικά αποτελέσματα στα μυοσκελετικά, αρθριτικά προβλήματα, στους πόνους της μέσης, των άκρων, του αυχένα κ.τ.λ. Επιπλέον, η υπέρυθρη θέρμανση προσφέρει καθαρή ατμόσφαιρα στο χώρο σας, καθαρό αέρα χωρίς σκόνη, μικρόβια και μικροοργανισμούς, απουσία κάπνας, ρύπων και αναθυμιάσεων.

Οικονομία -50%: Η εκπομπή υπέρυθρης θερμότητας θερμαίνει τοίχους, αντικείμενα αλλά και απευθείας τον ανθρώπινο οργανισμό και στη συνέχεια αποθηκεύεται και επανεκπέμπεται. Έτσι, ευνοούνται οι απαραίτητοι για την υγεία συχνοί αερισμοί του χώρου, αφού χάνεται ελάχιστη θερμική ενέργεια. Αντίθετα, η θέρμανση με συμβατικό τρόπο, καθώς βασίζεται στη μεταφορά ζεστού αέρα (κάτι που ιατρικώς αποδεδειγμένα είναι ανθυγιεινό), πέρα από το γεγονός ότι δεν επιτρέπει τον αερισμό του χώρου, χαρακτηρίζεται από μεγάλες απώλειες θερμότητας.

Λειτουργικότητα: Τα σώματα δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο, η εγκατάστασή τους είναι απλούστατη και δεν απαιτείται καμία περιοδική συντήρηση.

Αισθητική: Αυτό το σύστημα θέρμανσης αναβαθμίζει την αισθητική του χώρου, καθώς υπάρχει δυνατότητα επιλογής μέσα από μία τεράστια ποικιλία εικόνων για να κοσμήσουν την επιφάνεια των σωμάτων.

Υγρασία – Μούχλα: Επιτέλους, ένας τρόπος 100% στεγνώματος των τοίχων και όλων των δομικών στοιχείων. Με ένα σύστημα ουσιαστικά διαθέτουμε δύο υπηρεσίες: θέρμανση του χώρου και εξάλειψη της υγρασίας των τοίχων! Τέλος οι μαυρισμένοι και υγροί τοίχοι. Τέλος οι επισκευές από τη φθορά της μούχλας και της διάβρωσης.

Ηλεκτρικό ρεύμα - Ανανεώσιμες πηγές: Λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα με την μισή εγκατεστημένη ισχύ. Αποτελεί, λοιπόν, «ασφαλή μονόδρομο» σε σχέση προς τις σύγχρονες προοπτικές για αυτονόμηση των κτιρίων, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ως γνωστόν συνεργάζονται αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα.

redwell advantages

 

DIMMER & ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ

dimmer2Έως σήμερα τα πάνελ υπέρυθρης λειτουργούν είτε με θερμοστατικό έλεγχο (on / off), είτε με dimmer, που παρέχει την αυξομείωση της παροχής ηλεκτρικού φορτίου. Στην πρώτη περίπτωση (θερμοστάτη), έχουμε απόλυτο έλεγχο της επιθυμητής θερμοκρασίας, ενώ στη δεύτερη (dimmer) έχουμε απόλυτο έλεγχο της κατανάλωσης, και εξασφαλίζουμε καλύτερη θερμική άνεση λόγω της συνεχόμενης εκπομπής υπέρυθρης. Στη δεύτερη περίπτωση παραμένει το πρόβλημα ότι απαιτούνται συνεχείς ρυθμίσεις, ανάλογα με την αυξομείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας, ενώ το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο στη διάρκεια του ύπνου, που αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Σε συνδυασμό μάλιστα, ότι έξυπνοι θερμοστάτες δεν υπάρχουν, και πλασάρονται μόνο για λόγους μάρκετινγκ, έως σήμερα υπήρξε ένα κενό στην απόλυτη λύση, οικονομικής και σωστής διαχείρισης των πάνελ της υπέρυθρης.

Τα πάνελ της REDWELL χρησιμοποιούν πλέον μια συσκευή η οποία συνδυάζει και τις δύο χρήσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού, αλλάζουμε τη χρήση, σε dimmer ή σε θερμοστάτη. Στις περιόδους που το σπίτι είναι άδειο, μπορεί να επιλεγεί το dimmer, με πολύ χαμηλές συνεχείς καταναλώσεις 20-25-30%, ενώ όταν επιστρέφουμε, επιλέγουμε το θερμοστάτη, ο οποίος βέβαια θα λειτουργήσει με ειδικό ψηφιακό πρόγραμμα οικονομίας (συνδυαστικά με το dimmer), ώστε τελικά να παρέχουμε στο χώρο μας θερμοστατικό έλεγχο, έξτρα οικονομία και θερμική άνεση.

Η ειδική αυτή συσκευή, έχει πολύ λογική τιμή, λειτουργεί σε όλα τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, αλλά με καλύτερα αποτελέσματα στα πάνελ Redwell, (διότι παρέχουν μεγαλύτερη θερμοσυσσώρευση λόγω του βερμικουλίτη). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται έξτρα οικονομία έως 20% κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook